Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Bridge of Rock

vem är vi?

Bridge of Rock har grundats i Borgå år 2015 av sångaren Roger Ek. Bandets musik består till största delen av cover-versioner med eget arrangemang samt några låtar av egen produktion (för närvarande närmast av kompgitarristen). Genren är ungefär hard rock och från det går man delvis mot en lättare riktning – klassisk rock, rockballader och country rock och delvis mot tyngre, dvs. heavy rock. 

Som inspiratörer och musikaliska förebilder för Bridge of Rock hittar vi bl.a. följande artister och grupper:

 • Beatles
 • Black Sabbath
 • Cream
 • Deep Purple
 • Doors
 • Elvis Presley
 • Led Zeppelin
 • AC/DC
 • Metallica
 • Ralph MacTell
 • Jimi Hendrix
 • Rolling Stones
 • Foo Fighters
 • Scorpions
 • Steppenwolf
 • Uriah Heep
 • Pink Floyd
 • Carlene Carter
 • Fraudulent
 • Mötley Crue
 • ZZ Top
  med flera..

Om historiken kan man nämna, att på hösten 2014 förekom det några sonderingar för grundandet av ett band med några personer och några övningssessioner hölls, som dock inte ledde till resultat, men det gav ändå startgnistan till bandets verksamhet.

Utöver bandets ”själ” Roger Ek har också den musikaliska mångtalangen Eemil Ylhäinen medverkat till bandets grundande. Eemil verkar i detta nu som basist i bandet och spelar också vid behov gitarr, trummor och sjunger. Roger och Eemil övade tillsammans från början av våren 2015 och uppträdde även tillsammans inför publik.

Eemil är också en veritabel låtskrivare med flera succéer närmast med sitt punkband Strum 101 men även som soloartist. Hittills har hans produktion inte tagits med i Bridge of Rocks setlista, men det här kan vara en intressant möjlighet med tanke på framtiden.

Trummisen Anssi Alamylläri, även han en musikalisk mångtalang, anslöt sig på sommaren 2015 och kom med på träningssessionerna fr.o.m hösten 2015. Anssi spelar vid behov gitarr och bas och har tidigare erfarenhet av bandverksamhet. Han har utforskat grundligt musikaliska hemligheter och rytmer. Anssi kallas ofta bandets ”mamma”, för han är en av bandets grundare.

Bandets kompositionsgeni och kompgitarrist Rolf ("Rulle", "Rusty") Gustafsson anslöt sig till bandet på hösten 2015 och har sen dess hängt kvar som en blodigel i verksamheten. Rulle medverkade i det finlandssvenska rockbandet Fraudulent (som gav ut LP:n ”Di-Lem-Ma”) på 1980-talet. Bandet var även aktivt åren 2000 – 2004 då det gav ut egenproducerade CD-skivor. Rulle har komponerat många låtar varav några återfinns på Bridge of Rocks setlista. Rulle och Roger har känt varandra i ca 25 år.

 I början av 2016 fick bandet förstärkning av den dynamiska Maija Vähämartti, som verkar som bakgrundssångerska och deltar både aktivt och framgångsrikt i planeringen av scenshowen. Maija har aktivt sjungit i kör under flera år och har med kören uppträtt återkommande i bl.a. Borgå och Lovisa och deltagit i körens showgrejer. Roger har också delvis deltagit i denna körs aktiviteter.

På våren 2016 kom den skönsjungande Fanny Söderström med i verksamheten. Fanny är en utomordentlig andra solist och bakgrundssångerska, hon medverkar också i planeringen av scenshowen på samma sätt som Maija. Fanny har tidigare sjungit aktivt i många år och har varit solist i ett countryband. Med Fanny har bandet fått “know-how” av country rock och hon ger en chans åt Roger att hålla lite paus i sjungandet (och hålla stämbanden funktionsdugliga).

Ävenså på våren 2016 fick bandet sin nyaste medlem, den skicklige lead gitarristen Rasmus "Rasse" Nygård, som har spelat gitarr i drygt 10 år. Tillsammans med Rulle skapar Rasse ett övertygande och fylligt gitarrsound som passar bandets genre. Rasse har också tränat på att hantera gitarren med en fiolstråke (det gjorde även Jimmy Page från Led Zeppelin i tiden). Dessutom ger Rasse bandet en välkommen inspiration av 2000-talets rockvärld.

Nämnas kan, att i bandet har även medverkat – kortare perioder – andra personer, som sedan av en eller annan orsak inte har fortsatt medverka i bandet. De minns naturligtvis med tacksamhet för samarbetet och tillönskas en framgångsrik och musikalisk fortsättning!

Som mål har Bridge of Rock att ivrigt och målmedvetet öva in nytt material, som möjliggör nya konserter nu och i framtiden. Bandet tränar i medeltal två gånger per vecka, ibland t.om. oftare. 

Bridge of Rock är inget dansband, utan mera ett showband, som man kommer för att höra och se! Bandet strävar till att i sina uppträdanden locka fram en sådan stämning – med hjälp av t.ex. klädsel, rekvisita, koreografi och anstötande uppförande – som rådde i början av 1970-talet. Tänk bara på Black Sabbath. Självklart har bandet kryddat det hela med sin kreativa galenskap och de flesta låtar är åtminstone delvis egna arrangemang, för att de ska sitta perfekt för gruppen. Men hur som helst, visst kan man ju dansa till musiken (get your f***in brain out with Paranoid!) och bandet hoppas på publikens aktiva medverkan i showen för att få stämingen i och genom taket. Humorn har en central roll i showen även om man också kan hitta ”allvarligare” låtar i setlistan.

Bridge of Rock vill erbjuda sina tjänster för olika typer av tillställningar där man vill ha ett musikinslag med show och teatraliska inslag, allt från privata fester till de största konsertarenorna. Gigförsäljningen handhas av produktionsbolaget Top Information. Närmare kontaktuppgifter hittar du här

 

Bandets sammansättning för närvarande är:

Roger Ek, huvudsolist, bandets själ, ”pappa”, showman

Fanny Söderström, andra solist och bakgrundssolist, showgirl

Maija Vähämartti, bakgrundssolist, showgirl

Rolf (”Rulle”, ”Rusty”) Gustafsson, kompgitarrist, solist, kompositör, ”stenpelare”

Anssi Alamylläri, trummis, basist, ”mamma”

Rasmus (”Rasse”) Nygård, lead- och virtuosgitarrist

Eemil (”Spike”) Ylhäinen, basist, solist, trummis, kompositör

Bilder och mera info om alla bändets medlemmar på finska hittar du här

 

Bridge of Rock planerar redan kommande uppträdanden.
Checka bandets nätsidor och FB -sida  - och kom med på följande gig!

Glöm inte heller Borgå Rock & Blues förenings facebooksida

Kom och upplev Bridge of Rocks fraterniserande  musikshow! Du går inte kall därifrån!

Välkommen!!